Toistaiseksi olen jättänyt kokeilematta korvakynttilähoidot, guashan ( jos ei kuulosta tutulta niin wikipedia ) ja kuivakuppauksen, mutta kiinassa ollessa terve uteliaisuus paikallista lääketiedettä kohtaan on huisi, koska sitä käytetään täällä kuitenkin länsimaalaisen lääketieteen rinnalla jatkuvasti. Ajatus lähtee liikkeelle siitä, että ihminen on kokonaisvaltainen olento, josta ei itsestään paikat hajoile, eikä vain yhtä paikkaa korjaamalla päästä välttämättä ongelmien ytimeen, sillä varsinanen juurisyy voi olla syvemmällä. Jalkakipu voi lähteä selän väärästä asennosta, kipeä käsi jumiutuneista hartioista, tai jatkuva pääkipu vinosta ylävartalosta yms. Ja koska Kiinassa myös olemme, täältähän löytyy jokaisesta turistirysästä sekä hierojia, akupistehierojia ja akupunktiolääkäreitä. En vähättele suosittujen teiden varsilla olevien lääkärien ammattitaitoa, sillä he ovat todennäköisesti hyvinkin ammattimaisia, mutta hinnat voivat olla turisteille suunnatut ja paikkojen varsinainen spesialiteetti on vain se, että siellä saat jonkun joka puhuu englantia. Halusin saada paikan, josta joku aiempi tuttava pystyy omakohtaisesta kokemuksesta sanomaan, että henkilökunta on hyvä ja asiantunteva, sekä hoidoista löytyy hyvää sanottavaa. Joten sellaiseen paikkaan totisesti päädyin.

Screenshot_2017-03-25-16-21-35-601_com.b

Taapersimme ensinnäkin kujalle, jonne en olisi ehkä edes osoitteen kanssa osannut suunnistaa. Lähin metropysäkki oli Longde Road linjat 11 ja 13, muttei sekään varsinaisesti aivan vieressä ollut. Kiinalainen toverimme opasti meidät asuinalueelle, pikkuisen kerrostalon portin läpi ja muutama askel myöhemmin päädyimme palloiluhallille. Ulos asti kuului ähinän ja puhinan ja palloilun ääniä.

IMG_20170325_134650.jpg

IMG_20170325_134820.jpg

Hämmästyksekseni samassa rakennuksessa liikuntasalin vieressä oli pikkuinen ovi joka vei pikkuiseen huoneeseen ja sieltä löysimme akupunktiotohtorimme ja heidän tiiminsä. Meidät esiteltiin sertifikaattien läpi huoneeseen, jossa hoidon tekevät ammattilaiset esittelivät instrumenttejaan, kuten yksittäispakattuja steriilejä neuloja. Alunperin saimme aikahaarukaksi yhden tunnin, mutta loppupeleissä hoito kesti kaksi tuntia. Hoito sisälsi aluksi yli tunnin hierontaa ja akupunktioneuloja vasta perään. Osa neuloista pisteltiin nopeasti ihoon ja otettiin saman tien pois, osa jätettiin korkeintaan puoleksi tunniksi.

IMG_20170325_161320.jpg

Seuraavassa kappaleessa aion esitellä ruumiinosia, joten jos olet varma, että esim. Ihmisnapa tai paljas olkapää aiheuttaa hirvittäviä olotiloja ja pahoinvointia, tässä oli aiheeni tältä erää.

 

...

 

Selvä.

 

Saatuani pistelyt olkapäähän, selkään ja käteen, kiltti akupunktiotohtori asetteli neulat pentagrammiksi napani ympärille (no siltä se omasta perspektiivistä ihan selkeästi näytti!) ja laittoi lämpölampun masun yläpuolelle lämmittämään ihoa ja neuloja.

mmexport14904876519061.jpg

Tietämättä taustoistani yhtään, tohtorisetä oli selkeästi sitä mieltä, että kaikki ruumiini karmeudet johtuvat jostain masusta lähtevästä epätasapainosta. Jotta tilanne ei olisi ollut yhtään tavanomaisempi, vieressä hengaava toinen akutohtori otti jonkin suuren putken, sulloi sen täyteen kiinalaisia yrttejä ja vastus putken toisessa päässä alkoi polttamaan yrttejä. Vakavailmeinen tohtorisetä heilutteli putkea ihon yläpuolella, sillä vastus lämmitti myös ihoa ja neuloja. Huone alkoi täyttyä kiinalaisyrttien usvasta ja hauskasta tuoksusta. Röhnötin paikallani puolisen tuntia, kunnes neulat sai ottaa pois ja kellistelin vielä tovin lämpölampun alla ja sain kättä vetreyttävää hierontaa lopuksi.

Kaikki tämä parin tunnin hämmennys maksoi noin 40 euroa. Saimme alennusta, koska toverimme on kanta-asiakas ja toi uusia asiakkaita messiin. Seuraavaksi vastaan usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

1. Miltä nyt tuntuu?

- Näin pari päivää myöhemmin olo on erityisen hyvä, juoksin eilen pitemmän juoksulenkin kuin kuukausiin ja usein kipuileva hajonnut olkapää tuntuu vallan mainiolta.

 

2.  Miltä tuntui heti akupunktion jälkeen?

- Uniselta. Olisi voinut vaikka saman tien köllähtää parin tunnin nokosille. Sen sijaan kipitimme kahville ja lipittämään matchalattea, kuten normaalina viikonloppunakin normaalisti iltapäivästä tekisin.

IMG_20170325_163111.jpg

3. Hyvä jumala sattuiko se?!

- Ei. Tietty tunnet piston, mutta puhutaan pikkiriikkisen ohuista neuloista. Varsinkin ne neulat, jotka jätettiin ihoon, niin muutaman minuutin jälkeen et ollut enää varma ovatko ne paikallaan vai ei.

 

4. Jättikö arpia? Henkisiä tai fyysisiä?

- Neulanpistot näkyivät iholla pikkuisina pilkkuina.

IMG_20170325_215817_HDR.jpg

Mahassa oli pari punaista täplää ja nekin ovat parissa päivässä kaikki hävinneet. Luottoni kiinalaiseen lääketieteeseen on yhä vakaalla pohjalla ja katselin tovin 12 vuoden opiskelun tulosta sertifikaattien muodossa seinältä. Lisäksi uskoisin, että Kiinassa on tohtoreilla enemmän asiakkaitakin joille alaa harjoittaa, joten harjoitustakin tulee enemmän. Palvelu oli ystävällistä ja sain kotiin ohjeita miten parantaa omaa ryhtiä ja ehkäistä jatkossa samanlaisia ongelmia mitä on aiemmin ollut. Ja muistutus juoda tarpeeksi kuumaa vettä. Se on tärkeää se. Ainoa muistutus viikonloppuisesta hieronnasta ja pistelystä on ehkä se, ettei käteen enää satu koko ajan.

IMG_20170326_095307_HDR.jpg

Otin saman vuorokauden aikana vielä kuvia miten rujoja jälkiä neulat jättivät. Eli siis eivät juuri mitään.

 

5. Menisitkö uudestaan?

- Kyllä

 

...

 

Tuntui jotenkin kuin olisin aloittanut kevään tästä hetkestä. Kävin koulusta pari korttelia sivummallakin hämmästelemässä viereistä puistoaluetta. Täällä tuoksuu uusi alku.

IMG_20170326_151345.jpg

Tästä kesä voi alkaa.

 

Emma 爱玛